Monthly Archives: April 2010

its never too late

my first online purchase (stuff.flight tix doesn’t count;P)..

DSC00417

this is part of baby steps towards one of my 2010 resolution as posted here…alhamdulillah..still ‘in progress’

wish me luck!:)

fun hunt!! :)

mehunt

me – motorhunt – 2006

kemalhunt

husband – KKP hunt- 2008
————————————-

fes time saya masuk treasure hunt masa tahun 2006.motorhunt lebih tepatnya.hooo dulu2 mmg taktau ape2 pasal treasure2 hunt ni.ingat macam yang kat sekolah.so saje la join.masa tu ajak la mira, az ngan halim.cukup kuota sorang driver, navigator, 2 orang penumpang.masa briefing sehari sebelum tu blur2 pi la.dia tunjuk contoh soalan ngan bagi goody bags,stiker utk kereta dan ajar mcm mana nak baca tulip.siyes masa tu blur.yelah sbb agak alien ape la tulip ros anggerik ni semua huhu

esoknya terjadilah motorhunt.wahhh sangat seronok.bagi yang takpernah dgr atau tak pernah masuk, silalah gugel nama Micheal Pang atau En Fuad Dahlan.kira mereka ni otai pembuat soalan treasure hunt.kaedahnya adalah kita akan diberi tulip dan set soalan(lebih kurang 50soalan).tulip tu utk tunjuk ke arah mana klu tu ada.sampai kat pitstop2 tertentu, kita kena jawab soalan2 ikut urutan.jawapan ada kat area tuh ie nama kedai,signboard etc.haaaaaaa soalan dia bukan stret fowed.tapi dlm bentuk ayat.kena cari klu dalam ayat tu.ala2 davinci kod.eg ,

“YOU ARE AFTER CONSTANT DOT AND SWELLING” = “K.Lumpur” (papantanda kat jalan)

gitulah.faham tak?muehehe

so anywayyyyyyy

aritu hasben ajak masuk treasure hunt anjuran KSRP.no no i rephrase.dia dah daftarkan isi borang semua saya baru tau.hehe.woooh seronok excited.beberapa hari sebelum tu siap stadi anagram dan soalan tahun2 lepas tu.cuba familiarize dgn soalan dan jawapan dan indicator dan term2 soalan

DSC00425

kitorang masuk sama dengan exhousemate suami, syah dan kawan seprojek syah, amal.kira pagi nak ke hunt tu baru berkenal2an lah.he he.awal2 ni dah kuar kul 6pg dr rumah.kena sampai kelab komuniti cyberjaya (flagoff dan debriefing) sebelum 7.30pg

t-shirt dpt pagi tu jugak.patut bagi hari sebelum tapi lum siap kot huhu.kami pun diberi goody bags dan juga sarapan di clubhouse.masa tu mind dah kena tune jadi scofield pasal nak deal with all those codes etc.feeling2 scofield la kunun hahaha

bergerak ke kereta masing2

flagoff kul 7.45am gitu.ada 25 kereta semuanya

lum lg smpi 10 tulip, kitorang dah ter off track.woooh fes time saya tgk hasben saya serius gila.btw saya dan amal duk belakang, syah drive his latio while my husband as navigator(baca tulip).haa psl teroff track td.tetibe memasing kat depan tu gelabah.kitorang kat belakang tukang tenangkan.”this is a hunt NOT a race” diulang berkali2 ;p

so we back on track,everything went well.we were given 35 questions, 5 bonus questions, 2 puzzles, 3 treasure questions and 1 ‘lost and found’ game.

nmpk tu dua soalan atas takdpt jwb hihihi

secara keseluruhannya hampir 70% soalan kami dpt jawab.saya boleh katakan soalan2nya adalah jauuuh lebih ok(tamao ckp senang) drpd motorhunt(organized by thesun) aka ‘the mother of all hunt’.and we did great.we got 2 out of 3 treasures correct, alhamdulillah.the hunt ended at 2pm.

BUT our competitors were wayyy better.mereka boleh menjawab soalan hampir 99% tepat, siap boleh pi minum2 lagi kat mamak.bengang tak bengang.kitorang on the other hand tak sempat2 dengan berlengas nye,tak sempat minum,dan sampai antara yg last(nasib baik tak kena penalti),ini adalah berdasarkan gambar yang ditayang sementara menunggu keputusan.siap boleh buat peace2 lg kat kameraman.sabojelah.otai sungguh!

the 1st place got RM1000 ISETAN vouchers and piala.beshnyeeee

tunggu result.hepi lg T_T

πŸ™‚ us – KSRP treasure hunt – 2010 πŸ™‚

anyway we had fun.despite the drama along the way he he.sangat2 seronok.btw our first hunt together as husband and wife.last year we didnt join the motorhunt coz until last minute we couldnt find the other 2 members huhu.dahla mahall bayar ikut team bukan ikut kepala.heeee

En Fuad kata jun ni ada lg satu hunt anjuran KKP.tak sabar la pulak nak jadi scofield lg (berangan lagi) ha ha

kira orang

kinda in hiatus mode.its been few weeks since i last visited my own blog.just browsing through my dashboard when i saw this ,

count

my husband added that thingy on my dashboard few weeks back btw

saja gatal pi tekan dan ini yg saya nampak..

stat

huhu dari mana kamu semua datang?? *malu*

anyhow,welcome to my humble blog πŸ™‚ πŸ™‚

really2 in hiatus mode now.hope that this will end soon.i miss writing in my own blog.like i used to..esp looking back at my 2008 posts where i was more relaxed expressing my thots, full of ideas.hmm.those days

hellow blog!!i love u!! (practising law of attraction:P)