Monthly Archives: July 2010

berita dari laut

uhuk uhuk (terbatuk dek sawang blog sendiri.hoho)
adeh banyak sebenanya nak diupdate tapi penyakit malas tu suka je datang mengganggu.draft entry pun ada 2-3 tp tak publish2 lg hoho.haa btw aritu kat epot beli buku kite runner(thx yg memberi suggestion) dan time traveler’s wife.tak sabar nak habiskan buku2 tuh he he
– – –
alhamdulillah dah hampir seminggu dah pun menetap dalam kapal bernama Petra Sovereign ni.so far masih bertahan.mabuk pun dah kurang.kata orang atas ni sebab badan dah immune.kapal masih goyang tapi sebab dah lama sangat duk goyang sampai sekarang ni goyang pun tak rasa ahaha..

berikut adalah rutin selama berada di sini,

0500 – bangun pagi, mandi dan solat subuh
0600 – toolbox meeting bersama para kontraktor,marine dan catering
0615 – sarapan dan permit approval
0645 – cek/send email progress to office team
0800 – wat keje yakni sunbathing sikit2 (mujur electrical banyak dlm bilik maka adalah suka)
1130 – makan tengahari/zuhur/qailullah ;p
1400 – sambung keje
1800 – makan malam
2000 – daily progress meeting
2100 – supper/sambung miting kat galley (haha) sambil makan ikan bakar tangkapan en kontraktor
2230 – biasanya dah tido (kadang2 lambat gak tido sebab semua duk kat ofis csr pastu tau2 dah kul 11 huu)

begitulah.serius keje kat sini memang tak hectic banding dengan platform lagi satu yang ada LQ tuh.mungkin sebab aktiviti commissioning belum start.rabu depan baru mula full swing.itulah tempoh yang paling menarik sebab vendor2 datang dan bolehla menyedut ilmu dari mereka lol.sekarang tengah preparation dan depreservation barang2 sebab platform ni dah belayar sejak tahun lepas lagi.lama kena tinggal..
doakan semoga semua berjalan lancar dan i dapat pulang berpuasa di rumah bersama suami dan family tercinta,amin!dejavu lak rasa sebab tahun lepas pun sempat puasa kat laut juge(malas nak link dengan entri dulu he he.sila cari kalau berminat;p tak minat takpe diam2 sudey~).dgr cite tgh bulan 8 ada lagi satu team nak ganti kami.yippie!

btw kat sini astro putus2, tv dikonker oleh masyarakat lelaki,fb kena block,internet ada tapi hanya ada 2pc yang dikongsi oleh semua orang.nasib baik team projek best2.makan pun 6x-sehari-mmg-konfem-naik-lg-brp-kilo-ntah,so kira compensate la ek huuuu

oke la balik darat nanti update lg yek(kunun).selamat bekerja dan bekerja dengan selamat ;p