Monthly Archives: December 2011

randomness

1. its been 4wks since my 3rd trimester. segala2nya masih ok alhamdulillah. so far the 3rd trimester has been nice to me syukurrr

2. naik flight 2 kali dan tiada masalah alhamdulillah. sekali ke KT(26wks) dan sekali lagi ke Labuan (28wks). minggu lepas balik taiping sempena cuti extra maal hijrah dan mungkin itu last travel sejauh itu.lepas ni jalan dekat2 sudah…sakit wooo bonts duduk lama2 tak bertukar posisi huhuh. alhamdulillah i have no problem on frequent urination coz i try to control my fluid intake prior every long hours travel. malas nak pening2 carik toilet huhuh

3. berjaya melangsaikan beberapa baby stuff semasa baby expo di midvalley tempoh hari. alhamdulillah. walaupun masih berjela2 lagi barang yg belum dibeli tapi sekurang2nya ada lah gaya nak sambut baby. we managed to grab quite a good deal on baby cot, bedding set, feeding bottles set, rompers, breast pads, and then some small2 stuff at pureen booth. maternity cum nursing wear pun i beli 2 pasang kat autumnz.sukaaa

4. my babybump has grown rapidly since 28wks.tak tercapai akalku.baju kurung semua sangkut tang perut.terpaksa mendamagekan kredit kad dgn membeli beberapa pasang blouse dan pants utk pergi kerja.tiap hari ahad lama sebelum nak mulakan sesi menggosok tuh lama tenung almari berharap ada baju2 pregnant yg cantik boleh dipakai secara tiba2…

5. sangat obses dgn air dan buah2an yg kaya dengan vit c!sounds cliche kan.tapi masa pertengahan 2nd trimester adalah pernah borak dgn one of my colleague nih.dia ada 2 orang boys yg sangat comels.told her that i loved air kacang soya tapi bila pregnant memang sori lah tak boleh telan lansung.orang semua pakat duk minum air kacang soya nak anak putih bagai kan.but not me lah.siyes awal2 je minum lepas tu macam tak lalu tengok soya bean.so she said “akak dulu pun ingat camtu.tp doc akak kata, bukan soya bean.tapi orange juice atau apa2 yg full of vit c…konfirm kulit baby cantik..”..katanyalah.tapi bukan la utk kulit putih.so sejak drp tu sgt suka orange juice n ribena.tiap hari tak sah kalau tak minum for breakfast.risau tentang kulit baby sebab takut terturun eczema ke baby.cian dia.so consume vit c product can at least mitigate la this problem inshaallah…

6. talking about vitamins, habit itu datang kembali.i’ve skipped my supplements for wks now.bila ingat je makan.tapi yg selalunya adalah buat2 lupa.some ppl said that baby besar sebab the supplements (ceyy kononla alasan takmo amik ubat.pffttt)

7. so talking about ‘baby besar’ pulak, we did our regular check up last Friday and guess what, at 30w5d this lil miracle has put on weight to a whopping 1.9kg!mak berdebar ok.measure punya measure, kepala  badan and everything as expected la 30-31wks.tapi kaki dia sudah 33wks ok.kata doc “waaa kaki dia panjang ooo..ni iikut daddy dia la ni ye” ooo no wonder la nak dekat 2kg.sebab check up sebelum ni baru 700g ke gitu.terlebih vit c kah??(refer point no 5;p).btw i’ve gained 9kg from my pre-pregnancy weight.masih normal.kot.so masa doc tanya nak ubat ke tidak, i sengih2 mcm kerang busuk pastu husben pecah rahsia ada orang tak makan ubat.ces.tapi doc kata its ok sebab baby membesar dengan sehat, alhamdulillah.so no trip to farmacy this time he he

ermm sambung kendian la mood dah ke laut balik hihih