Monthly Archives: April 2012

ruam ke

sejak 2-3 hari lepas kaki dan tangan ‘aaqil naik macam rashes.tapi tak obvious.bila sapu tgn kat situ baru rasa cam gerutu2..
sejak semalam baru perasan kat muka dah naik jugak.lebih kurang macam ruam susu tapi macam all over the face
risau pulak.mula la fikir eczema.sejak habis pantang aritu mmg slow2 makan udang, takde apa.sotong, pun xde apa.ayam ok semua ok.tapi ni baru nak naik.kalau betul la eczema kan.mak kata bukan.hmm

20120412-234925.jpg
lagi satu kemungkinan adalah heat rash.sebab skrg ni mmg panas.malam je peluh2…boleh jadi jugak

hari ni, perasan kat perut dia pulak ada merah biji2!huwaaaaa kenapa ni…

ingat kalau tak reda2 wiken ni nak bawak pi klinik.huhuh.HR ni pon satu da dekat 3bulan apply ING card tak siap2 lagi.huh

harapnya bukan eczema la.dulu time baby pon ada gak rashes gini tapi kejap je hilang.cian oh tgk budak ada eczema.kalau pun ‘aaqil ada, tunggu la besar nanti…huhuhu

kl-dubai-asghabat

semalam hantar my hubby off to asghabat, turkmenistan.since takde direct flight dari kl, jadi amik emirates ke dubai.lepastu baru flight ke asghabat…

dapat tau pasal kena transfer ni masa yours truly 3 minggu dalam pantang.masa sarat pegnen dah dgr rumors yg nama hubby dah naik kat sana.tapi malas nak percaya.last2 bukan rumors pon.mmg rezeki kat sana.ikut kata bos hubby, paling sekejap 2tahun kat sana…

so flight ke dubai kul 2pg tadi.ada la drama swasta kejap masa nak check in sebab luggage hubby exceed 15kg.baggage allowance utk biz class 40kg jew.tp 2 luggage hubby total up jadi 55kg!mana taknya segala macam mknn dia bwk sbb nak stock up eg sardin,santan kotak,maggi,sos2,perencah2 sup kari kurma etc etc…ni 2nd bag dia,

20120401-122918.jpg
memang foodies semata.yg 1st bag baju bajan.my mom cooked sambal ikan bilis buat bekalan…

so dah xs baggage tu kena sedia la RM kannn.caj adalah RM100/kg.so RM1500 jugak la kena bayar, baru dapat boarding pass.perghh.kompeni bg claim max 5kg je so seribu tu kira sendirian berhad la huhu…

20120401-123946.jpg
so nak dijadikan cerita line diorang problem so takleh bayar pakai kredit kad.so kena la pi atm.tgk2 atm pulak semua tutup sbb dah 12midnite.so ulang alik jugak la ikut officer tu carik cc machine nak swipe.nan ado.lebih stgh jam jugak la drama.last2, emirates waive penalty xs baggage so FOC!subhanallah mmg Allah betul2 nak tolong…yelah masa tu dah 12.30 lagi sejam nak boarding…

btw ni ‘aaqil nak hantar walid dia pegi jauh ;(

20120401-123914.jpg

sayu tgk ‘aaqil sebab belum faham apa2.manja ni dgn walid especially bila nak didodoi tidur…takpe ummi ada,atok ada wan ada…semua orang sayang ‘aaqil…

ni pulak before nak babai hubby.si kenit tu dah mamai ye lah mmg time tido dia pun…

20120401-124249.jpg

we both going to miss him so much.paling lama kami berjauhan adalah 2minggu masa i offshore.huhu
takpela 1st trip ni 3wks je.stat 1st may nanti baru lama sikit up to 2months tak balik…cuma ummi harap sangat raya nanti walid balik raya sama2 ye…

xoxo

p/s : hubby now kat dubai tgh tggu nxt flite in 3hrs time…