kl-dubai-asghabat

semalam hantar my hubby off to asghabat, turkmenistan.since takde direct flight dari kl, jadi amik emirates ke dubai.lepastu baru flight ke asghabat…

dapat tau pasal kena transfer ni masa yours truly 3 minggu dalam pantang.masa sarat pegnen dah dgr rumors yg nama hubby dah naik kat sana.tapi malas nak percaya.last2 bukan rumors pon.mmg rezeki kat sana.ikut kata bos hubby, paling sekejap 2tahun kat sana…

so flight ke dubai kul 2pg tadi.ada la drama swasta kejap masa nak check in sebab luggage hubby exceed 15kg.baggage allowance utk biz class 40kg jew.tp 2 luggage hubby total up jadi 55kg!mana taknya segala macam mknn dia bwk sbb nak stock up eg sardin,santan kotak,maggi,sos2,perencah2 sup kari kurma etc etc…ni 2nd bag dia,

20120401-122918.jpg
memang foodies semata.yg 1st bag baju bajan.my mom cooked sambal ikan bilis buat bekalan…

so dah xs baggage tu kena sedia la RM kannn.caj adalah RM100/kg.so RM1500 jugak la kena bayar, baru dapat boarding pass.perghh.kompeni bg claim max 5kg je so seribu tu kira sendirian berhad la huhu…

20120401-123946.jpg
so nak dijadikan cerita line diorang problem so takleh bayar pakai kredit kad.so kena la pi atm.tgk2 atm pulak semua tutup sbb dah 12midnite.so ulang alik jugak la ikut officer tu carik cc machine nak swipe.nan ado.lebih stgh jam jugak la drama.last2, emirates waive penalty xs baggage so FOC!subhanallah mmg Allah betul2 nak tolong…yelah masa tu dah 12.30 lagi sejam nak boarding…

btw ni ‘aaqil nak hantar walid dia pegi jauh ;(

20120401-123914.jpg

sayu tgk ‘aaqil sebab belum faham apa2.manja ni dgn walid especially bila nak didodoi tidur…takpe ummi ada,atok ada wan ada…semua orang sayang ‘aaqil…

ni pulak before nak babai hubby.si kenit tu dah mamai ye lah mmg time tido dia pun…

20120401-124249.jpg

we both going to miss him so much.paling lama kami berjauhan adalah 2minggu masa i offshore.huhu
takpela 1st trip ni 3wks je.stat 1st may nanti baru lama sikit up to 2months tak balik…cuma ummi harap sangat raya nanti walid balik raya sama2 ye…

xoxo

p/s : hubby now kat dubai tgh tggu nxt flite in 3hrs time…

3 thoughts on “kl-dubai-asghabat

  1. kaksarah

    heat rash ni.. better treat fast lah
    sebab i rasa rashes biasa pun maybe boleh trigger eczema kot.. tak tahu la ni myth ke perasaan kita je hehe

    letak sebamed baby cream.. selalunye okey jer.. ni tak teruklah..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.