Monthly Archives: January 2013

tentang strata title

surat dah sampai…sebenaqnya ni surat reminder sbb dulu developer pernah hantar tapi ter’ignore’ oleh diriku huhu

20130117-133415.jpg
so alkesah strata title ni pemilik rumah(apartmen/kondo/sewaktu sgnnya) akan dpt lebih kurang 2 tahun lps dpt kunci(kalau pemaju hampeh lg lmbt la dpt)

maka sila bersedia financially,

1. bayaran caj guaman – mortgage (peguam loan)
2. bayaran caj guaman – MOT (peguam pemaju)
3. duti stamp

caj2 kat atas tu bergantung kpd harga property.sama la mcm masa mula2 beli rumah dulu…

contohnya rumah harga almost RM200k, total ketiga-tiga caj diatas adalah hampir2 RM6k…

detail utk pengiraan boleh semak google atau peguam2 anda.heh

untung gila kot jd lawyer.prepare doc gitu2 je dpt bedebuk riban2 huhu…

kargo selamat sampai

alhamdulillah, barang2 yang total beratnya lebih 300kg telah selamat sampai di rumah kami di sana…

20130115-133956.jpg

mula2 memang risau sebab kawan2 suami ada problem kat kastam.sangkut sebab byk sangat bwk makanan.bukan ada rules ke hapa cuma pegawai kastam sana mintak duit suap mencecah usd1000!!kalau tak, barang tak lepas.sudahnya member suami ni taknak bayar dan barang dipulang balik msia.huhu…

jadi bila turn kami memang agak berdebar lah.kalau kena caj semahal tu, harga setin sardin pon boleh jadik rm30.mau nangis2 time makan nanti feeling2 mkn harga mknn kat hotel…

ni gambar barang2 yg dikargokan, subalipack datang umah kami 27dec hari tu.5 jam gak aa nak setelkan 16kotak(kalau xsilap) kesemuanya…

20130115-134826.jpg

20130115-134901.jpg

satu cerita gak nak unpack nanti.suami kata dia dah buat sikit.thanks dear ❤

p/s : tarikh fly nya belum ada lg.penat dah jwb soalan cepumas ni.semua tak sabar i pergi ke? T.T

in my head

nak tulis macam2.tapi dah banyak kali taip3, akhirnya padam3 dan tak berpublish pun

so much of new years resolution blerghhh.takpelah kita cuba sekali seminggu dulu yek….

ni dah kira entri lah

kah kah.kah

hello 2013!

how can i describe 2012 in few words.hmm,

• motherhood
• goodbyes
• distances
• letting go’ s
• goodnews
• survival

and last but not least,

• redah je!!!!!

seriously, that’s how i survived 2012.didnt overthink in most occasion, i chose to just go with the flow and alhamdulillah it worked ;p

so 2013, hope u’ll be awesome too…!

bring it on!

❤❤❤