tentang strata title

surat dah sampai…sebenaqnya ni surat reminder sbb dulu developer pernah hantar tapi ter’ignore’ oleh diriku huhu

20130117-133415.jpg
so alkesah strata title ni pemilik rumah(apartmen/kondo/sewaktu sgnnya) akan dpt lebih kurang 2 tahun lps dpt kunci(kalau pemaju hampeh lg lmbt la dpt)

maka sila bersedia financially,

1. bayaran caj guaman – mortgage (peguam loan)
2. bayaran caj guaman – MOT (peguam pemaju)
3. duti stamp

caj2 kat atas tu bergantung kpd harga property.sama la mcm masa mula2 beli rumah dulu…

contohnya rumah harga almost RM200k, total ketiga-tiga caj diatas adalah hampir2 RM6k…

detail utk pengiraan boleh semak google atau peguam2 anda.heh

untung gila kot jd lawyer.prepare doc gitu2 je dpt bedebuk riban2 huhu…

One thought on “tentang strata title

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.