Monthly Archives: March 2013

belated celebration

its kinda blessing in disguise that my husband was not around when i want to pullout the ‘surprise’ anniversary menus…

since husband will arrive home just in time for lunch, i made these,

20130317-001425.jpg
• beef lasagne
• mashed potatoes
• salsa
• baked beans (re-heat to perfection LOL)
well our usual definition of ‘celebration’ is fine-dining hence the menu selection ;p

and last night i made moist choc cake, only this morning i manage to do the topping hihi.tak reti buat tulisan so buat flag gitu jekkk ;p

20130317-001435.jpg
alhamdulillah semua siap sebelum suami touched down.and he loved it!memang lapar pun sampai2 sebab dia tak makan atas d 7-hr flite, tdo all the way…

20130317-001445.jpg
ni gambar td, dinner at merdem restaurant.i had lamb with eggplant sauce.sedapp

thank u Allah for the blessings.love u husband ❤

home alone

i was about to tambah my nasi(sedak weh make nge budu siak tamboh2) when my husband said this to me,

“nak bgtau sumthing ni.ada good news and bad news.nak mana dulu”

(ai buat muka – sila jgn contohi)

“bad news dulu lah…”

“saya mungkin kena balik kl ada workshop.most probably seminggu…”

fuh terus lepas tu hilang selera makan.yg good news tu pun terus dgr sepoi2 bahasa pergi di angin lalu…

frankly i didnt see that coming.tskkk…sebenarnya ada la dgr wives kat sini husben siap dah balik kl 2x sejak balik raya tp anak isteri tinggal kt sini berdua…

so i had to join the bandwagon then.sobs sangat.apparently all wives yg stay kat bitarap127 ni mmg suami masing2 outstation jugak the same week…

tried as much to fill up the activities to kill the time.so invited the ladies&kids to our house for lunch&dinner on tuesday and thursday.rabu memang keluar sebab ada usrah/potluck 🙂

20130316-111303.jpg
(cilok gambar kat fb)
‘aaqil with ammar(2y5m) & khayra(1y5m)…konon playgroup dgn toys bagai tapi last2 masing2 berebut gadgets

husband went to kl last sunday midnite and return flite on the following weekend(today!)

tho i survived this one week but i secretly wish that this will not be as frequent.tskk.well unless me&’aaqil kat mesia la kannnn silalah balik kl selalu2 haha

first honeymoon

…for our parents 🙂

20130315-161308.jpg

sejak kahwin, pastu dpt anak 11 org, adik bongsu pun dah umur 16tahun, barulah mak abah dpt spend time berdua berhoneymoon hehe.pada kami 11 beradik, ini adalah hadiah yg paling bermakna drp kami buat mereka 🙂

they went for umrah ziarah (cairo) last week! 🙂

hari ni kiranya dah hari ke-2 di tanah suci mekah selepas 3 hari menjelajah mesir cum melawat adik no.8, siddiq yg menuntut di univ al-azhar.takdela kebetulan sebenarnya sbb mmg purposedly pilih umrah ziarah cairo supaya dpt singgah jumpa siddiq.gitteww

moga sampai pesanan doa2, amiin…

moga mereka dikurniakan kesihatan yg baik dan dapat menjalankan umrah yg sempurna/mabrur…

moga ada rezeki kami pula nanti utk menjadi tetamu Allah :’)

missing them much

our first snow!

memang tak jangka langsung akan merasa salji kat sini sebab kalau ikutkan dah nak masuk musim spring…

beberapa hari sebelum snow cuaca dah kurang sejuk so semuorg dah babai winter and everything.sekali tgk forecast temp will drop and snow is coming!!

20130314-162340.jpg
a day before snow, it was raining cats and dogs.kata org mmg mcmtu la sbb nak prepare for cold before snow turun…

kul 9pm camtu 7mac, rintik2 hujan tu bertukar jadi flurries!!subhanallah.we were about to hit the sack when my husband suddenly shouting “ehhhh dah snowww tgkkkkk”

aku pon ape lagi berlari la ke tingkap.jakun katanya haha.subhanallah!!!

20130314-162401.jpg
esok pagi tu sejuk mencucukkkk…jenguk luar tingkap putiiiiiiiiih je…

so dgn tak mandi nye turun la bwk ‘aaqil main snow.nadia(wife staff jugek) dan anak dia khayra pun join sekali…

brrr tak tahan…stgh jam je kot main kt bawah tu terus naik…

esoknya(jumaat) kebetulan suami cuti sempena national women’s day, so kami tiga beranak turun la main snow lagikkk hehhe.siap baring2 lagi haha.temp masa ktorg jalan2 tu -4degcc hokayyy…sejukk

20130314-162419.jpg
petang tu snow dah mencair.sabtu snow dah takde lansung!!

20130314-162434.jpg
alhamdulillah walaupun 2 hari je tapi merasa la jugak snow utk winter kali ni..

next winter teringin nak pergi serda yoly, kat kaki gunung yg boleh nmpk dari depan rumah ni…kat situ cantik gila macam pergunungan swiss matilah overated

welcome spring!!

4th anniversary

alhamdulillah hari ni genap 4 tahun usia perkahwinan

of late, our main challenge is distance and surviving here in no mans land,no doubt…

looking back, i wont regret a single thing, every decision made, every path we chose…what we’ve been thru make our love stronger & inshaallah, stronger as a person…

well I’ll always remember my wed anniversary ‘celebrations’….

•• 1st anniv, 13 march 2010
– i was in terrible pain on my left ovary.i cant even get out from my bed on our special day.my laparoscopy was done 3 days after the anniv(16/03/10)

•• 2nd anniv, 13 march 2011
– still recovering from my 2nd laparoscopy done on 27/02/11.we both cudnt join the family vacation at acheh(tix burned)…spend the day with ‘imran&aizat instead ;p

•• 3rd anniv, 13 march 2012
– ok this time it was REAL celebration coz i was still on my maternity leave dan dah habis pantang—the best period everrrr.after 3yrs of marriage we finally got to celebrate betul2 , together with our newborn bambino alhamdulillah

•• 4th anniv, today!
– tho im already here in ashgabat, apparently mr husband is currently in kl one whole week for meetings and workshop.so yes, we celebrate the day 1000miles apart.so much of ‘finally reunited’ ;p

rajin kannnnn recap semua ni hehe.saje je dah duk sorang2 teringat la kenangan2 indah ecewahhhh.whatever it is, i pray to Allah that he’ll protect our marriage and fill it with mawaddah and rahmah…

husband will be back home in less than 60hrs inshaallah!! gigih ok kira berapa jam lagi nak jumpa suami tskkkkkkk

looking fwd for next week!!*wink*
#springbreak

blocked

mula2 fb.lepastu instagram

so yesterday the country blocked whatsapp, our only (fast) mode of communication here and w our family back home

today they blocked iMessage pulak.dah kenapaaaaa

…dont know why and dont know til when

sad

now left with skype and twitter.kau block jugak siapppp