Daily Archives: June 10, 2013

si tukang jahit

weekend baru ni mmg bermalas2an.jarang dpt mcm ni sebab selalunya weekend akan ada je aktiviti ofis yg kena join sama

so petang sabtu aritu buat pertama kali pergi ke tailor utk tempah baju.boleh katakan ni tukang jahit org msia sbb hampir smua org2 msia tempah kat dia ha ha.infact sebut je tailor, drivers kompeni ni tau dah kat mana tanpa bg adress bagai hhehe

kain dah di beli sebulan yg lepas lagi.2 utk blouse dan 2 lagi utk baju kurung.all cotton
20130610-164943.jpg

itulah liyana the tailor.merangkap cikgu jahit madam2.dia boleh fhm/ckp english sikit2 so ok la.russian sikit english sikit, lain2 tu sign language kah2

dia caj 50mnt utk baju kurung & 40mnt utk blouse

pastu tailor sini kalau tempah biasa2 je pun kena pi fitting ok.so sabtu ni kena pi fitting ;p

ingat nak beli kain lagi utk ditempah.untungnya sini tempahan raya tak ditutup.ada kwn kpd kwn tu hntr kain lagi 3hari nak raya pun boleh siap…

harapnya kualiti memuaskan la spt yg dicanang huhu

p/s : sebelum balik liyana hulur tgn kt ‘aaqil nak salam pastu ‘aaqil salam siap cium tgn pastu excited gila liyana sambil ckp bahasa dia.dia tanya is this ur tradition.pastu ktorg angguk.hehe ptt la eksaited lol

demam abaya

jumaat baru ni ada bacaan yassin sempena kaksha pindah rumah baru.pindah dari bitarap far.rumah baru kat garacislik

20130610-122952.jpg
tazkirah ringkas sblm bacaan yaasin

20130610-123007.jpg
kanak2 diberi makanan & mainan supaya tidak mganggu majlis hehhe

20130610-123142.jpg
macam2 mknn ada.penuh perut…

kebetulan bbrp org dari kami pakai jubah hitam aka abaya.most of us just came back from dubai.kalau pegi dubai tak sah kalau tak shoping abaya di naif souq

20130610-123534.jpg

ni haa gmbr abaya beramai2…nadia takde sbb p tidokan anak

20130610-123659.jpg
tp yours truly pakai jubah mekah sebenarnya.mak abah beli masa pi umrah baru2 ni hehe

btw masa pi dubai first time aritu smpt beli 3pcs abaya.mmg rambang mata kalau pegi naif tuh.ada kwn kat sini beli sampai 25pcs nak jual kt msia!ni contoh kedai i cilok gmbr dr internet

20130610-123929.jpg
boleh dapat harga semurah 85dirham(rm70) satu pc.kat msia dijual rm400-500 kalau tak silap huhu
kalau abaya yg jual kat mall tu boleh cecah ribu2 dirham.abaya ni terkenal dijual sepasang dgn tudung.memang cantik sesangat

cuma naif ni better pegi waktu malam time2 summer sbb panas woh.ala2 jalan tar kedainya.esp kalau bwk anak kecik mmg x tahan…

sekian laporan hhehe