Daily Archives: June 18, 2013

dubai ver3 : at the top

semalam lepas da settle pegi pasar dan packing2 seafood, kami ke dubai mall utk lunch.depan area foodcourt tu adalah pintu masuk n kaunter utk naik burj khalifa. husben kata kali ni jom try naik nak.sblm2 ni tak sempat nak naik.since mmg takde halatuju smlm so plan menjadik hehe

harga naik adalah aed125/pax for adult.pastu harga kids kalau lebih dari 4y.o.so ‘aaqil foc lah.masa kitorg q ada lg slot utk 5.30pm & 8.30pm tp since dah plan nak blk awal so weols amik yg 5.30pm

20130618-190338.jpg

its not actually at the top sbb ada lg few levels to the actual top.the observation deck is at level 124.it took only less than 30s to reach the deck.lif dia pun canggih gila ok.sgt beza dgn klcc or kl tower huhu

20130618-190715.jpg
yg specialnya observation deck ni ada yg indoor & outdoor.’aaqil sgt2 excited mungkin sbb nampak kat luar jauh.berlari2 lah.tgk kat luar sambil potpet2…happy sungguh anak ummi hhehe

dari atas jugak boleh nampak water dancing kat dpn dubai mall which is every half an hour.so we managed to watch 3x dari atas.tapi lg best tgk masa kat bwh sbb nampak lagi jelas air tu menari2 hikhik…

lepas water dancing 7pm baru kitorg turun…

kat sepanjang otw to exit ada tunjuk behind the scene and the burj khalifa & dubai mall proj team.kalau tak silap ada sorang malaysian guy in the team hehe.kalau tak silap la

alhamdulillah atas peluang ini.thank u husband 🙂

dubai ver3 : beli belah kain&abaya

alhamdulillah

here i am posting from dubai.again 🙂

sampai sini petang ahad.kali ni mnginap di almanzil hotel.nearby to dubai mall & difc(tmpt suami miting).suami miting selasa so patutnya fly isnin tp sbb tiket hbs maka ‘terpaksa’ fly ahad… ;p

sampai2 je lepak2 bilik jap pastu amik teksi ke al ghurair city mall.lunch&teruskan misi…
misi trip kali ni adalah nak cari kain buat baju raya.alhamdulillah jumpa yg bkenan di hati 🙂 harapnya tailor sempatla siapkan huhu — ckp mcm konfiden blk raya tsskk

menjelang maghrib kami ke naif pulak.mula2 pi phulwani nak tgk apa yg menarik kat situ sbb kawan2 ashgabat ckp sana byk kain cantik2 murah2.sekaliiii tgk kain dia tak secantik kat mall td.harga lebih kurang.kalau mcm japanese cotton tu dpt aed25/yard.cotton dia lembut sgt!

20130618-125740.jpg

20130618-125752.jpg
disebabkan ramai malaysian dtg beli kain kat sini, babu2 kat sini semua pandai ckp n faham bm.terer gila!so kitorg takleh la ‘ckp blkg’ cth takcantiklah, mahal lah, kat sana lg murah lah.hihi.so nk diskas kena bisik2 dgn suami kah2…even yg kat mall tu pun tau kita malaysian terus tune cakap bm ok.terkujat jap ;p
so hasil tangkapan ada la 2pc kain plan nak buat blouse.cukup2lah kot baju kurung…sedar diri sikit ;p

next stop is naif road for abaya shopping!plan nak beli for my sisters n sils.alhamdulillah dpt price yg best mebi sbb beli in bulk… 🙂

hbs tu dah almost 11pm.so pi dinner ayam golek kat marfa alnoor then back to hotel

‘aaqil behave sgt tho its v.hot night…alhamdulillah