Daily Archives: June 21, 2013

dubai ver3 : lobsters 101

turun dari at the top, perut dah lapar.ada ofismate suami rekemen satu restoran lobster kat dubai mall ni.katanya sedap gila so pi la carik

red lobster nama kedainya..

20130621-132744.jpg

masuk2, bukak menu…ada bhgn live lobsters, crabs, shrimps, fish….bubtang mata nak pilih…

tp sebab dah tujuan nak mkn lobster so hubs went for live lobster set & i chose red lobster special…’aaqil amik fries haha

the foods came w complimentary appetizers ie cheddar bay biscuits

20130621-133116.jpg
sedap sangatt.baru sat ni ai gugel recipe rupanya mmg famous biscuits RL ni…rapuh kat luar, gebu kat dalam.served hot.’aaqil pun suka, makan byk…

another complimentary apptzr, ceaser salad,

20130621-133335.jpg
then our main course sampai…this is hubs’

20130621-133437.jpg
and this is moine…

20130621-133510.jpg
dig innnnn!!!
sedapnya ya allah.alhamdulillah diberi peluang merasa lobster.but mind u, yg rock lobster (left) ni rasa dia v.mild, biasa2 je.tp live lobster(hubs’ & mine yg belah kanan) adalah superb!if u love crabs & shrimps, u’ll definitely love this.

suami dah setel makan isi semua then struggle nak open the claws tho depa dah siap bg opener.so we asked the waiter to assist.he said ok gimme 2mins i hav to put on my gloves.so dia mai balik, gloves on, pastu mcm buat show dia bukakkan satu2.mmg messy wehhh.time ni la borak2 tanya2 dia pasai lobster…

the red color lobster ni adalah the best lobster in the world, all the way from canada.ada claws bagai.lobster yg selalu jumpa kat pasar tu adalah rock lobster — yg rasa mild tu…ada badan je ngan misai2…

dah settle tu, makanlah kan.perghhh manis gila flesh yg dlm claws tu.sedap macam ekor dia.sbbtu dlm menu dia ada byk menu mention ‘lobster’s tail’.sbb mmg diff dr flesh kat body…kira macam kte makan ketam,kan yg bhgn susah sikit tu manis sikit kan

20130621-134558.jpg

“mmg sedap & worth every cents” kata ‘aaqil wp ummi&walid je belasah hahaha

tp kat malaysia tak sampai RL ni(rasanyalah).mungkin in few yrs time.mungkin lah…

anyways,

alhamdulillah 🙂