Monthly Archives: June 2013

picnic at chuli

siapa sangka kat negara ni rupanya ada tempat yg seakan2 kat malaysia yakni sungai yg jernih yg sesuai utk bermandimanda hehe.chuli nama tempatnya, 30min pjalanan dari ashgabat…

dah 6x rasanya program ni buat secara berturut tiap hujung minggu.nama prog nya adalah hse day sbb ada aktiviti senaman, sukan dsbg.masa first time pegi aritu masih sejuk sbb awal spring lg.skrg ni baru kul 10 dah panas mcucuk…

20130603-074916.jpg
menarik sgt pjalanan nak kesini sbb melalui gunung ganang yg berlapis2.subhanallah cantik sgt.kalau time ada snow mesti lg cantik….

20130603-075020.jpg

sebenarnya hse prog series ni ada 10x semuanya.tapi sebab next week ramai madam2&kids dah nak balik msia sempena summer break maka semalam yg terakhir kali.akan disambung lepas raya kot.or oktober katanya

tarikan utama kat chuli ni ofkos sungainya yg bersih.walaupun takde air terjun.tapi sbb kwsn ni privasi ala2 training centre jd org tak ramai sgt.tmpt ni komplit ada tennis court, basketball court, futsal court, hostel, playground…

20130603-075602.jpg
macam biasa takkan lengkap berkelah kalau takde food.menu semalam laksa penang, nasi lemak sambal kerang, sambal sotong, spageti goreng, cendol campur, nasi putih, ayam goreng etc2.the wives pakat bahagi2 masak sikit2.alhamdulillah….

20130603-075826.jpg
‘aaqil pun kitorg kasi jugak merasa air sungai.mmg rendam dgn pempers2 sekali.mula2 takut lama2 siap marah bila bwk naik huhu.sejuk woo

20130603-075956.jpg
muka puas hati dpt main air hehe

best sbb atas sungai ada pangkin.org sini ada yg datang just lepak2 atas pangkin borak2 baring2 pastu balik.aktiviti yg sgt sesuai waktu summer ni sbb angin kt sini sejuk2 bestt

20130603-080149.jpg

biasa prog kul 8pg start.dlm kul 1pm tu balik…alhamdulillah…bye2 chuli, ada peluang kita jumpa lagi lepas summer… 🙂