Monthly Archives: August 2013

raya & such

lamanya tak update blog…

alhamdulillah selamat beraya dan kembali ke ashgabat.

kami beraya di baling, kedah tahun ni.raya ke-5 baru bertolak balik kl.sementara tu singgah ipoh sempat beraya di rumah maklong rahimah & rumah pakleh (exskoolmate suami aka my exprojectmate)…

dari ipoh ke selayang, singgah rumah atok.dekat tgh malam baru sampai setapak.esoknya baru ‘beraya’ di shah alam…

penat tak penat balik cuti ni alhamdulillah byk benda tertunggak yg settle 🙂

ok mari layan beberapa gambar raya dan tak berapa raya.tahun ni tak bergambar sgt huhu

20130830-172305.jpg
balik ikut dubai.sbb suami freq traveller emirates maka dpt la lepak lounge sementara tggu flite ke kl jam 2pg alhamdulillah

20130830-172456.jpg
‘aaqil slept the whole 7hrs journey.sbb sblm fly tu mmg dia tak tdo lansung.ktorg sahur ikut jam agak2 je hihu

20130830-172650.jpg
lepas settle shopping raya sikit2 kat alam sentral, tjumpa kedai mamak gunting rambut.belasahla labuu.first time ni sbb biasa pakai mesin je kt umah…

20130830-172828.jpg
otw balik kampung.beli carseat baru sbb yg lama tu takleh front facing…

20130830-172939.jpg
ni masa 1st raya.kat umah pakwa.takmau ikut kitorg balik.lawak haha

20130830-173114.jpg
raya ke3 makan laksa pusing.sedap sgt huhu

20130830-173213.jpg
‘aaqil dgn anak2 pakdin, anya&piya…pangkat makcik2 sebenarnya ni hihi

20130830-173349.jpg
raya ke-5.otw balik kl.’aaqil ada temp sikit masa ni.sian sgt.tidur je dlm kereta.cranky je taknak org lain huhu

20130830-173550.jpg
duit raya ‘aaqil.tinggal je kt rumah setapak tak sempat kira pun hehe.nnt kita masukkan dlm tabung haji ye

20130830-173648.jpg
18months checkup n jab at prince court

20130830-173800.jpg
packing for ashgabat.total of 5 luggages & 2 boxes…97.1kgs!

20130830-174016.jpg
breakfast at lounge before taking off.flite to dubai at 10am

20130830-174108.jpg
husband upgraded our seats to biz class using his miles.alhamdulillah siap boleh tdo baring lg dgn ‘aaqil hihi

lepas amik gmbr atas ni, plane patah balik ke terminal sebab ada salah sorg passanger ada med problem.paramedik masuk dlm plane.the flight delayed for almost an hour resulted we cudnt catch up our flight to ashgabat

so beraya lah kat rumah josey & shida alang2 tersadai kat dubai.beli tiket baru.memang jetlag sungguh mcm zombi naik turun flite amik luggage sampai rumah.esoknya suami mc tak pi keje huhu

ok til next entry!

shaklee anyone?

Bismillahirrahmaanirrahim

We are heading to north! 🙂
Bakal berada di sana hingga isnin ini inshaallah…

Antara bekalan wajib bila travelling di samping ubat2an adalah semestinya cik nutriferon, penguat sistem imunisasi anda!

20130807-141117.jpg
Musim raya, kadang beraya pagi ke malam, cuaca tak menentu, harus standby nutriferon moga terus menten sihat hendaknya
Inshaallah

For now keep calm, moga selamat sampai destinasi…

Oh, saya kini adalah pengedar sah shaklee

SID : 970655

Stay tuned!

memori ramadhan di ashgabat

sebentar tadi selesai sudah sahur terakhir kami di ashgabat.at least for me la sbb taktau lg suami akan sambut ramadhan lg kat sini tahun depan atau tidak…petang ni kami akan bertolak pulang beraya di tanahair tercinta :’)

sungguh ramadhan tahun ni tersangat istimewa dan meninggalkan seribu kenangan manis.alhamdulillah…

pertama kali berpuasa di negara org, dapat terawikh lengkap (wp kadang2 je dpt jemaah), diberi kekuatan utk puasa penuh sampai ke hari ni wp hampir 17j dan masih fully bf ‘aaqil.stok susu dlm freezer tu tak terusik pun.kadang ada hari ‘aaqil kuat mengempeng sampai ummi lembik tp syukur takde la sampai tak berasap dapur tu huhu.30juzu’ juga hampir lengkap, ada berbaki lg 3juzu’…inshaallah sempat habis tahun ni, after so many years….

pastu yg best lg at least 2 hari dalam seminggu tu mesti ada jemputan berbuka.rezeki ramadhan…

jom checkitout gambar2 pilihan sepanjang ramadhan di ashgabat ecewah… ;p

20130802-051556.jpg
menu 14 ramadhan.made this along with mushroom soup 🙂 the mission was to finish our button mushrooms in the fridge.sini cendawan senang jmp.sekilo dlm rm18

20130802-052021.jpg
‘ashgabat chicks’ (thats what we called ourselves kah2) at kakzana’s house for iftar

20130802-052214.jpg
jalan2 malam2 lepas balik dari majlis berbuka di kedutaan malaysia.sempat berfotoshoot dgn geng bitarap127 hihi

20130802-052438.jpg
3 malaysian kids.sebenarnya ada lg satu gmbr with babushka(nenek in russian).ni la fotoshoot nya.khaira nnt da blk raya dah tak balik sini balik sbb mummy dia due end oct…sobs.sbbtu berfotoshoot bagai

20130802-052727.jpg
masa tgh tunggu van nak pegi yimpas beli bahan nak wat biskut raya

20130802-052929.jpg
iftar organized by scomi friends, turkmen style.kat hujung tu tempat amik food & solat.interesting sgt konsep ni hehe

20130802-053156.jpg
saje buat biskut raya nak wat syarat je hehe.buat pastu bawak pi iftar.projek dgn nadia n fariza at my house.alhamdulillah 🙂

20130802-053427.jpg
tu diaaa kompilasi group photo iftar tahun ni di pelbagai lokasi.ashgabat chicks ni mmg mana2 nak bergambar.nasib la suami2 semua sporting tlg jaga anak haha

sedih nak tinggalkan ramadhan.rasa macam kejap sangat dah nak raya huhu.mixed feelings la.happy nak balik raya tapi sedih ramadhan dah di penghujung….

moga diberi kesempatan utk bertemu ramadhan yg akan datang, inshaallah