Monthly Archives: October 2013

europe trip – hello London!

trip ni tak de lah last minit pun.sebab sejak tahun lepas dah plan.since im still on long leave plus ashgabat-europe is only 7hrs flite so may as well we make use of these advantages…

cuma plan awal tu nak pi 2wks so boleh kaver byk sikit cities cuma masa tak mengizinkan.ni pun suami dapat lulus cuti seminggu pun dah syukur sangat he he

en suami cuma ambil 2 hari cuti that week sebab sini cuti raya haji 3 hari.so ada penjimatan kat situ…

ok so we depart from ashgabat at 11am on saturday 12th oct. lepas subuh pagi tu goreng bihun sebungkus & karipap (made this a day before).sebagai bekalan atas flite and jalan2 nanti2.karipap tu separuh goreng separuh frozen…

20131031-143437.jpg
oh we also brought brahim nasi goreng, maggi, sambal ikan bilis kering & serunding.just in case

20131031-143515.jpg with his fav magz

we arrived heathrow at around 2pm.muhsin & yah waited for us at arrival.beli oyster card(macam kad topup utk underground tube) then off to our apartment nearby to paddington station…

ada la episod tarik beg pusing2 sesat sikit hehe tp by 4pm tu selamat masuk apartment…

20131031-143547.jpg nearby our apartment

lepak2, makan bekal, solat jama’ then kitorg keluar.nak tgk night scenery london katanya…hehe muhsin bawak slr kamera dia jd syok aa sikit nak posing malam2 heh

20131031-143608.jpg The National Gallery

we went to Trafalgar Square, opposite is the National Gallery.pastu jalan along the Westminster Bridge where the Big Ben, Houses of Parliament situated. amik jugak gambar berlatarbelakangkan London Eye hihi.ramai gak orang maybe sebab malam minggu…

20131031-143631.jpg
last sekali kitorg pi Tower of London, nampak Tower Bridge dari jauh…

gambar yang cantik byk dlm kamera my bro muhsin so ni gambar w my iphone je huhu

at around 9pm we went back to our place.oh sempat singgah makan fish&chips hehe late dinner…

esoknya we have train to catch at 9.10am.to Manchester woooot!!

nanti sambung next entry k ;p