CoQ10 Untuk Rawatan Kesuburan

Berita baik!

…untuk mereka yg bakal menjalani rawatan kesuburan.

Saya ada buat kajian sedikit mengenai salah satu produk Shaklee yang bernama CoQHealth Plus. Tahukah anda yang CoQ10 adalah bahan yang didapati secara semulajadi dalam tubuh bagi membantu menukarkan makanan kepada tenaga. Ia ada pada hampir setiap sel dalam badan. Ia juga bertindak sebagai antioksidan yang kuat bagi melawan radikal bebas iaitu partikel yang merosakkan sel dalam tubuh yang mengakibatkan kerosakan membran sel , mengganggu DNA dan juga menyebabkan sel mati. Haaa semua ni berkait dengan penghasilan sperma dan ovum dari peringkat metokondria lagi. 

Bayangkan dengan penghasilan CoQ10 yang cukup dalam badan, tenaga dalaman dihasilkan untuk sperma dan ovum ini menjadi ‘lebih sihat’ sekaligus meningkatkan peratusan kejayaan bagi rawatan kesuburan!

Perbelanjaan utk rawatan kesuburan sememangnya tak murah. Kadang-kadang pasangan menabung hingga bertahun lamanya hanya untuk jalankan SATU rawatan IUI/IVF. Jadi semestinya mereka mengharapkan kejayaan di percubaan pertama lagi kan. coqivfMoga dgn pengambilan suplemen CoQ Health Plus dari Shaklee ini dapat membantu penghasilan sperma & ovum yang berkualiti, dan meningkatkan peratus kejayaan untuk pasangan ini bergelar IBU dan AYAH!

“Proses penghasilan ovum yang sihat dan berkualiti memerlukan banyak tenaga. Tenaga ini dibekalan oleh CoQ10. Namun dengan peningkatan usia dan kaedah pemakanan yang tidak sihat, kandungan CoQ10 dalam seseorang wanita akan merosot. Pengambilan CoQ10 akan membantu mengatasi masalah kekurangan tenaga dalam proses ovulasi. Ini akan memastikan bahawa telur yang terhasil adalah sihat, matang dan berkualiti” sumber:mudahhamil.com

“Bagi lelaki yang mempunyai masalah sperma, banyak cara yang boleh diusahakan. Jika usia masih muda dan mahu merawat secara konsevatif dengan ubat-ubatan dan supplement, saya amat mencadangkan agar mencuba CoQ10.
Kalau saya berikan ubat perubatan moden, ramai tanyakan kesan sampingan, bila saya cadangkan ubat alternatif, macam tidak percaya pula. Takkan saya mahu berikan nasihat tanpa ada bukti saintifik atau kajian klinikal..”

sumber:drzubaidi.com

Inshaallah dgn izinNya jua…Persediaan sebelum jalani rawatan juga sama pentingnya eg pengambilan makanan berkhasiat, dapatkan berat badan ideal, jauhi makanan segera dan sebagainya. Pengambilan suplemen seperti CoQHealth Plus ini juga antara langkah persediaan yang penting.

Usaha, ikhtiar dan doa merupakan senjata kita sebagai orang Islam. Ini merupakan salah satu ikhtiar terakhir sebelum melangkah ke  apa jua rawatan kesuburan kan?

Sebotol mengandungi 30biji, hanya sebiji sahaja sehari. Boleh diambil oleh suami dan isteri 🙂

Klik di SINI untuk pembelian produk ini!

Kausar | SID 907655 | 0122635678 (sms/whatsapp) | COD Shah Alam & KLCC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.