Monthly Archives: January 2015

Rindu Bertamu di Abu Dhabi

Ewah!

Ada kawan tanya saya cuti panjang pergi mana. Bila cakap pergi Dubai terus dia kata eh bukan dah banyak kali ke pergi. Saya jawab “aah…sebab suka..”. Haha. Tapi selain daripada sebab suka, tapi sebab tu adalah flight yang paling murah dari Ashgabat. Imagine kami 3 beranak cuma USD300 je return ASB-DXB. Sambal menyelam minum air lah. Janganlah pergi Dubai je. Kena bijak plan supaya dapat pergi ke tempat yang tak pernah pergi juga…

IMG_3252.JPG

Maka kami pun sampai lah di ABU DHABI… Alhamdulillah…

Continue reading

Ashgabat 2014/2015 – Down Memory Lane

Ok as most of you know, we visited Ashgabat during year end holidays. So much fun. Kami memang plan 2 minggu cuti akhir tahun (xmas – new yr) tapi asalnya taktau nak pergi mana. So what I did was I gave my husband proposal of places to go. Ada 4 ke 5 option tak silap. Very high level schedule lah. Nak tengok budget. Maka salah satu option itu dipilih dan alhamdulillah MEMANG TERBAIKKKK.

Basically itinerary trip kami berpandukan ini;

3 malam di Ashbagat
3 malam di Abu Dhabi
3 malam di Dubai
3 malam di Ashgabat

Continue reading

7 Tips Parenting Yang Saya Suka

Its 20’th Jan again! Happy 3rd Birthday anak ummi sayanggggg <3 IMG_4788 May Allah showers you with his love and eternal blessings. Bagi saya, ‘Aaqil ni mudah nak dijaga. Ada la beberapa time yang ya allah geramnyaaaaa. Tapi saya ambil tu sebagai cara Allah ‘sampaikan’ pahala kepada saya (dan mereka disekeliling dia ahaks). Sempena memasuki tahun ke-4 sebagai ibubapa, ada beberapa poin dari artikel parenting(secara random) yang saya nak share dan boleh dijadikan panduan (selain dari from my mom ofkos) untuk  saya terapkan-tapi-kadang2-emosi-menjadikanku-ngelat;

Continue reading

Perutusan Januari 2015

Dah lama tak bercerita mengenai perihal Shaklee kan. Ok untuk bulan Januari, ada 2 benda saya nak share. Mana tau anda memang tengah mengsurvey suplemen untuk family or untuk diri sendiri kan. Jom zasssss

PRODUK YANG TELAH KEMBALI DI PASARAN
1. Cinch Tea Energy Mix
Yang ni dah takde stok berbulan-bulan dah rasanya. Alhamdulillah dah ada balik awal bulan ni. Sekotak ada 28 sachet. Mix kan dengan air panas or air sejuk, minum untuk kasi tenaga. Dia konsep macam kopi la. Kalau nak kasi segar, stay up atau taknak ngantuk kat ofis, haa silalah minum ni. Saya personally suka mix Cinch Tea ni dengan Performance Drink, with air sejuk. Sedapp

2. Vita-Lea for Children
Multivitamin untuk kanak-kanak! Boleh dikunyah begitu sahaja. Kalau org dewasa yang tak suka telan tablet pun boleh ambil Vitalea yg ni. Seingat saya masa saya join Shaklee, produk ni dah takde. So setahun lebih jugak stop dijual. Sekarang dah kembali dijual dengan formula yang baru. Harga pun berpatutan. Bulan Januari ni tgh promosi so baik grab cecepat.

PROMOSI HINGGA 31 JANUARI 2015!

1. Alfalfa Complex (Twinpack dan BUY6FREE1)
2. Vivix (BUY6FREE1)
3. Vita-Lea for Children (BUY3FREE1)

Berminat dengan mana2 produk kat atas? Boleh hubungi saya ye untuk keterangan produk dan harga istimewa. Sentiasa bersedia membantu anda inshaallah 🙂

Kausar | SID 907655 | 0122635678 (sms/whatsapp) | COD Shah Alam & KLCC

Goodbye 2014!

Alhamdulillah dah hampir 2 minggu kita di 2015. Kalau nak re-cap psl 2014 memang tak cukup page ahaks. Tapi apa pun 2014 memang sangat manissssssssss alhamdulillah. Regardless of what happened I’m truly blessed and so looking fwd for 2015!!

Ni kira highlights of my 2014;

Continue reading