Monthly Archives: March 2015

8 Tips Traveling Alone with Toddler

Abaikanlah ye tajuk mat saleh tu sebab taktau term apa dalam bahasa melayu. Cemteww.

Sebetulnya memang tak pernah terbang berdua dengan ‘Aaqil. Jadi bila suami tersayang kata tak jadi ikut kami balik Malaysia sebab last minute tiket habis, fuh memang berpeluh-peluh jugak lah. Dua sebab ku saspen adalah,

1. Long journey/flights (total of almost 15hrs journey incl transit)
2. Bukan direct flight ASB-KUL. Tapi ada transit Bangkok. Kena faham selok belok airport, transfer luggage, transit counter blabla

Maka,

Continue reading

Alkisah Bulatan Gembira

Beberapa hari lepas diberi kesempatan untuk hadiri bulatan gembira. Sejujurnya sejak kahwin saya lama break dari usrah dan baru tahun lepas kembali mula balik. Tu pun melompat2 naqibah. Kejap ada kejap takde. Alkisah sebab ahli yg sentiasa tak cukup korum. Yelah masing2 bekerja da nada anak kecik.

Kalau ikut Imam Hasan Al-Banna, usrah ni ada 3 rukun tau : Taaruf (kenal), Tafahum (understand each other), Takaful (bantu membantu)… kita takkan dapat ketiga2 ni kalau asik nak melompat usrah. Betul tau. Sebab dengan group usrah lama dulu memang dah sampai ketiga2 ni. Sayangnya terpaksa bubar/tukar group bila masing2 dah berkeluarga dan berpindah luar kawasan.

Selalunya agenda bulatan gembira ni camni;
Continue reading

Promosi Shaklee di Bulan Mac

Wooot! Lama dah tak bersiaran dengan Shaklee. Saya masih disini, mengambil orders dari pelanggan setia mahupun teman dan keluarga. Okehhh nak ceritanya bulan ni promosi untuk 3 produk ni tauuu,

SATU

ESP
Minuman protein yang sangat bagus untuk kulit, dan tambah tenaga. Selamat untuk wanita hamil, ibu berpantang, para lelaki. Ewah. Ada beberapa customer saya yang kongsi dengan suami. Suami hijack ESP isteri sampai ngadu kat saya bila lagi boleh dapat stok haha. Ramai yang suka borong time promo ni. Secanister tu boleh tahan 1-2 bulan! Continue reading

Selphy to The Next Level

Old fashioned way is always the best! Rindu zaman dulu2 pakai kodak, gambar semua elok tersimpan. Siap boleh cuci berulang kali lagi. Zaman sekolah dulu kalau lepas event apa2 mesti gambar2 photographer akan lekat kat dinding, lepas tu masing2 kena pilih nak cuci gambar mana dan order. Sekeping 80sen. Ingat tak ingat takkk….

Continue reading

THE Anniversary!

Alhamdulillah..Sedar tak sedar dah pun tamat bond saya dengan syarikat Petronas. 8 tahun berlalu dengan pantas sekali. Masa mula-mula tandatangan perjanjian biasiswa lebih kurang 15 tahun yang lepas, rasa macam lamanyaaaaa 8 tahuuuunnnn. Tapi itu ini appraisal minyaknaik outstation cuti claim ACD minyakturun offshore bonus pung pang yadayadayada, dah habis dah bond…

Hehe kata orang dah habis ni adalah masa penentu nak update cv lah, nak tender surat berhenti lah. Inshaallah belum sampai masanya and the company still needs me here. Cewahhh ;p

Here’s to another memorable year with the company and….

…dear Petronas, you’re welcome 🙂

Haha!