Where have I been?!

Its been a long hiatus. So long that I even forgot my wordpress password. Boooo. Luckily I can still xs the account through my phone. So here I am updating my blog like anyone cares lol. Ok nonetheless, sooo many things happened (and didn’t happen ;p) and alhamdulillah regardless.Well lets recap in a brief what are the things happen for the past few months, for the sake of my future self yang mesti nak baca kan (waving to future Kausar ha ha);

September

Went for a short trip to Dubai. Meet me half way as they say. Encik suami ada kursus di sana maka saya dan ‘Aaqil pun join sekali alang2 hotel semua disediakan. So terbang lah kami berdua ke negara padang pasiaq nak pi jumpa walid kat sana. Aaqil ni suka naik aeroplane jadi memang takde masalah. Asalkan makan tidur tv cukup so he’s a happy boy. Cuma kelas suami saya tu sampai ke malam jadi setiap siang saya dan ‘Aaqil habiskan masa berdua sahaja. It was fun though despite the summer weather in Dubai. So we stay indoor or went to malls. Habis kursus, we went separate ways, walid ke Ashgabat weols back to KUL. Oh btw talking about tickets, kebetulan Emirates buat sale so beli tiket last minute tapi harga lebih rendah dari biasa, rezeki jgn ditolak he he.

We came back to a very hazy Malaysia. Jerebu yg sangat teruk dalam sejarah. Sampai beberapa kali sekolah kena tutup. Termasuklah playschool ‘Aaqil. Ummi pulak tak dpt la nak cuti tiap hari tu kan so Alhamdulillah duduk ngan atok wan. Maknjang pun baru balik dari UK so ramai la nak tolong tengokkan. Betul janji Allah yang dalam setiap kesulitan, ada kesenangan. And it always comes from my dear family I love u. Anddddd because of the bad haze, my eczema flared up. It was soooo bad that I hope it was just a nightmare. I have to go back and forth to dermatologist. I had this once in 2014 kot and they gave me jab. But this time doctor tu suruh sapu je ubat dia bagi. Hmmphh. Steroid yg lagi kuat dari elomet katanya. Lepas 2-3x kali jumpa barulah ok sikit. Ngeri sebab eczema tu jenis bulat2 besar 5sen dan ada byk seluruh badan. Mcm psoriasis pun ada. But doctor kata eczema. Phew. Benci eczema hashtagnangis.
October

Oh what not to dislike about this month. The appraisal month. Cycle yg ni memang gila sikit appraisal nya. Sampai 3 boss review. Amend tah berapa kali. Memang cycle yg tough. Seiring dengan keadaan harga minyak pasaran dan ekonomi dunia yang meruncing. Only He knows.

On a happier note, my little bro got engaged! Simple ceremony in Puchong and inshaallah the walimah will be held sometime in Aug 2016. Moga Allah lancarkan segala perancangan dan urusan. Amiin
November
Yeah my birthday month. Nothing much happens this month. Oh yaa ‘aaqil ‘graduated’ from his playschool. How time flies kan. Kejap je anak besar. Suami balik kejap cuti so sempat la nak settlekan rumah Setapak yg lama ditinggalkan tu. Dan prepare utk Umrah Disember eg vaksin, payment, dokumen utk visa dan kursus.

Disember
Suami balik Malaysia lepas kursus di Dubai(again). Sepatutnya back for good. Tapi nampaknya lepas umrah dia still kena balik semula ke Ashgabat. Kena tunggu beberapa bulan lagi sampai pengganti dia boleh ke sana dan dapat work permit. Oh highlight of our December (and 2015) is definitely our ibadah Umrah 21-31 Dec with my parents. Kami berlima ke sana di bawah pakej Tabung Haji, masuk Mekah dahulu. Dah lama tergendala nak blog pasal umrah ni haih. Inshaallah ada masa (dan mood) saya share ya.

That’s the end of 2015 recap. Hehe. An eventful year I must say. Despite the economic downturn, oil price crisis, blablabla… we are surviving and I pray that everyone does. What doesn’t kill us makes us stronger, amiin. May He grants us bigger rewards in the hereafter for being patience. 
Till next entry. Muahciked

One thought on “Where have I been?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.