Monthly Archives: July 2016

Another Bun in The Oven

Bismillah. Yes, Im pregnant again, syukur. 

First trimester just ended today. Phew, alhamdulillah. This time around has been more or less the same macam masa aaqil dulu.

Ada la beza sikit compared to last time terutama sebab kali ni dah takleh manja sangat. Husband is only around during weekends, so…yeah. Let me recap,

– no vomitting syukur. Tapi mual tu normal la. Same cam dulu

– ohoi kali ni takde craving (so far). Cuma ada satu time tu selera nak western je. Imagine nasi berlauk pun boleh memualkan. Scroll ig penuh gambar food pun rasa mual haih

– timing 6 ke 10wks tu masa bulan puasa. So go figure. Penat ngantuk lapar mual semua bersatu. Alhamdulillah Allah beri kekuatan utk puasa penuh. Tapi puasa 6 tak dpt kali ni. Sungguh mencabar itellyou

– syukur juga diberi kekuatan nak buat housechores on weekdays. Aaqil pun dah besar dan faham ummi tak larat. Buat susu sendiri, gi toilet sendiri, mandi sendiri, kemas toys sendiri. Walau kadang kena jd mommymonster haha

– kali ni takleh minum air masak. Rasa mual. Nak air manis dan berperisa je. 

– bab memasak boleh je cuma malas. Takde isu bau tumisan pun cuma isu malas nak masak. Dalam seminggu tu mungkin 2-3x je masak

– bertenaga di hari bekerja tetapi elok suami sampai rumah jumaat malam, terus tetiba nak baring lebih. Lembik. Blame the hormone hihi

– bau kereta masih tak menyenangkan. Stat enjin je terus bukak semua tingkap. Fresh air fresh airrrrr

– bau bilik sendiri yg sangat xbest. Sampai ada satu time tu tukar cadar tilam bantal semua. Tapi sama jurrrrr

– rasa mual bila perut kosong dan bila perut terlampau kenyang. Kena makan tiap 2jam tapi takleh lelebih

– lately selalu pening lebih. Muka pucat. Bibir kering. Bila pregnancy glow nak mai ni ;p

Not whining. Just my notes for future. We are beyond happy with this pregnancy. Waited for years (plus we were and still on long distance). Thank you Allah for this miracle. Buku merah dah buat minggu lepas hihi. Milestone!

Nah belanja satu gambar… 
 

Ultrasound scan at 12wks☺️ #abangsikatbelahtepi

Do make du’a for us. May Allah protect the baby(and us) and bless this journey ❤️