Lapan Tahun

Alhamdulillah hari ni 13 Mac 2017 genap 8 tahun usia perkahwinan kami ❤

Kejap je rasa. So many things happened in 8yrs. Every marriage has its fair share of challenges and ours is included. Perkahwinan tu takkan selamanya happy. Ada ujian. Airmata kadang2 yg teman. Tapi percayalah Allah tu Maha Mengetahui. Dia tau tahap kesabaran kita. Sebab tu lain pasangan lain ujiannya. Takleh lari. Mana ada perkahwinan yg indah 365 hari setahun. Kan.

Apapun, kena sentiasa syukur. Ada suami yg penyayang. Yang masih sihat tubuh badan. Yang masih terima kita walau fizikal dan emosi kita tak macam masa mula2 kahwin dulu hehe. 

Alhamdulillah 8yrs and now we have 2 boys. ‘Aaqil dan ‘Arfaan. Ada orang kahwin 10 tahun, masih lagi mencuba utk dptkan zuriat. Moga Allah beri kami kesabaran utk membesarkan amanah Allah ini. 

Alkisah pagi tadi tgh duduk2 kat ruang tamu, wish kat suami happy anniv. Lepastu dia kata eh hari ni brp haribulan (tgk fon). Eh aah la. Lepastu episod saya merajuk 5 minit. Sambil ckp ni baru 8tahun yang oiiii…takkan dah lupa. Eh memang geram la kan.

Petang td tiba2 ada orang call ckp nak deliver bunga. Haha! Rupanya suami buat2 lupa pagi tadi. Dia dah order bunga since semalam lagi. Awww thanks sayang for the thot. Hehe Btw nama bunga ni One In A Million. Nampak tak ros putih tengah2 tu. geddit? 😝😘   #cryariver #fortherecord #incasethiscardwentmissing 

Told him sorry i dont have present for you this year. Oh no, silap, thats your present (sambil tunjuk ‘Arfaan yg tengah tidur). Lol

Thank you husband for the great 8yrs. For all the love, the sacrifice, the PATIENCE. I cant promise to make you happy all the time (oh well) but I pray that Allah will protect our marriage from any harm, any bad things and we’ll be together in Jannah, amiiin

I love you ❤

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CommentLuv badge