Ten Weeks

Alhamdulillah hari ini Jumaat yg mulia, ‘Arfaan dah pun 10minggu.  Haha trend sekarang kan flatlay semua benda termasuklah anak. Lagi 10 tahun tgk gambar ni sure dah out of trend LOL

  • dah rajin senyum. Suka cooing. Kalau dia tgh senyap, kita tenung mata dia. Lama2 nnt dia sengih dan ajak kita agah dia. Gelak2 sampai sedu. Pastu dah. Hehhe
  • Kalau burp, lepas tu nnt keluar muak. Masa first 2mths takde pulak muak. Pastu suka leleh airliur sampai basah2 mitten or baju org
  • Siang2 dia akan tidur lama lepas mandi pagi dan mandi petang. Masa ni mmg deepsleep. Time ni la ummi nak mandi ke wat kije umah ke layan tv series ke. Eh
  • Dah injek vaksin 1-2bln. Alhamdulillah tak demam. Cuma cranky sikit je malam. Dan dedar sikit. Bf kerap sikit esok paginya dah ok. Inshaallah lagi 2mggu amik rota dan pneumococcal pulak
  • Ummi perasan adik ni bf tak sekuat abg. Sbbtu berat pun manja2 je naik haha. Apapun asalkan anak ummi sihat k
  • Kalau dia cranky atau mcm taktau nak apa semua dah bagi, amik minyak yuyi tu sapu kat tapak kaki pastu massage dia. Pergh tak sampai seminit  senyap pastu siap mengagah2 lagi. Fav tu kena massage. Dpt tips ni pun dari Efi.
  • Sekarang bangun sekali je tgh malam. Pastu subuh bgn lg sekali. Nak susu n tukar diaper je
  • Yakyak pun dah 1-2x je sehari. Cuma kuantitinya masyaallah. Boleh tahap bocor sampai baju pun kena tukar hoho Ni masa checkup n vaksin at 8wks kat Gleneagles KK. Dgn Dr Fauziah. Berat 5.16kg, panjang 58cm. Alhamdulillah  Ni pulak masa kita ‘Aaqil dan ‘Arfaan teman Ummi checkup postnatal dgn Dr Seri. Alhamdulillah semuanya A-ok 🙂

Sayu pulak nak masuk keje bila hari2 duk ulit si kenit ni. Huhu. Bertabahlah ummi yaaa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CommentLuv badge