Category Archives: Azamku

stokis katanyaa

hehe ‘kedai’ kecilku…berangan je stokis kih3

20130920-095337.jpg

alang2 semalam order baru sampai so amik gambar sikit…
lebih separuh pesanan kawan2 kat sini, nak cod jap lagi..
selebihnya suplemen kami sekeluarga harapnya cukup sampai disember hmm

minggu ni ada order lagi inshaallah nxt week bakal dibawa ke sini.alhamdulillah…

start small end BIG!

kalau anda nak order dari tanah air tercinta, boleh pm saya melalui fesbuk atau whatsapp atau email(ada dlm gambar atas)..
penghantaran seluruh malaysia, cod bangsar&shah alam (by my sister)…

have a great weekend ahead!tapi ‘kedai’ saya business as usual ye hehe

‘like’ fbpage saya Vitamin Village for more info on Shaklee products!

kausar
Ashgabat

selamat datang 2012 :)

banyak entri tertangguh.nak tulis tapi tak tertulis.tipulah takde masa sebab orang anak 2-3-4 pon boleh je sempatkan nak tulis entri tiap hari LOL…

so ok fine ai taknak beri alasan walaupun sebenarnya ipod ada masalah dgn blogpress bila upgrade jadik ios5.dia macam crash gitu.so nak menepek kat laptop memang nan ado la.tu yg tangguh2…

[ek eleh sempat jugak bg alasan satu perenggan T_T]

———-

dropping by to wish all my readers (kalau ada) a blissfull new year 2012…

looking back, 2011 has been an eventful year to me.4 bulan yang pertama penuh dengan pelbagai kisah pahit.saya tak ceritakan di sini.tapi selepas itu satu persatu berita gembira dan tentunya yang paling menggembirakan kata omputih the cherry on top adalah berita saya berbadan dua dan bakal bergelar ummi tak lama lagi.subhanallah Maha Suci Allah pemberi rezeki…dan bulan2 selepas itu segala2nya indah belaka.yang pahit tu terus tak nampak dah…kata omputih lagi, nothing else matters… πŸ™‚

tahun 2012 bakal menyaksikan saya dinaikkan pangkat dalam hidup inshaallah.tanggungjawab pun semestinya bertambah.dan intuisi saya mengatakan yang tahun 2012 akan menjadi sangat mencabar dari segi kehidupan kami suami isteri dan juga karier kami masing2.seperti tahun2 sebelum ini, cabaran yg datang menguatkan lagi hubungan kami dan saya harap begitu juga dengan cabaran di tahun 2012…yang pasti, rumah kami sudah ada penyeri…qurratu ‘ain..tak lah seperti 3 tahun sebelum ini yakni tiap hari senyaaaaap je masing2 bermain gajet atau melayan hal sendiri ;p inshaallah….

saya tiada azam yang spesifik utk tahun baru 2012 ini tapi saya mohon pada Allah agar menjadikan saya isteri yang lebih baik, ummi yang penyayang&bertanggungjawab utk anak kami, anak yg berjasa kepada mak&abah.saya juga ingin menjadi pekerja yang lebih baik dan berintegriti hihi.begitulah secara general.ada pecahan utk azam2 tersebut tapi biarlah antara saya dan Allah sahaja…nak list2 satu di sini segan pula ;p

saya juga ingin lebih kerap mengupdate blog.huhu.lebih kepada utk tatapan sendiri di kemudian hari sebenarnya…moga diberi kekuatan itu.btw apple sila rectify masalah blogpress yg crash tu.

akhir kata, seperti biasa,

goodbye 2011…thanks for the memories πŸ™‚

welcome 2012…bring it on!!!!

the ‘bun’

πŸ™‚

so i’m currently baking a bun in my oven.and it’s already half-cooked ;p i’m into my 23rd week now alhamdulillah…

it was quite a journey before i became pregnant.a journey that i would say never in my life would imagine myself in.tak terfikir langsung!but i’m blessed that my beloved husband and family always here to boost up my spirit.at times i felt down the loo,not only because i’m not pregnant yet but also because of the never ending bad news coming from the gynae’sss (yeah its plural)

tapi tu la kata orang rezeki masing2.kami redha ini bahagian kami.malah bila dah dikurniakan si kecil dalam ‘oven’ ni rasa runsing kadang2 apa pulak ujian selepas ini.fasa awal ujian sbg suami-isteri ini kami telah lalui.terbayang mak dan abah yg 32 tahun hidup bersama, ujian apa yg tidak diberi??despite all that,they remain together til today n hopefully eternally.so we’re just less than 10% of their whole marriage life.still long way to go.He knows our limit…

so for now let’s enjoy these amazing moments.the pregnancy journey… πŸ™‚

Thank You Allah

azam tertunda

dah nak melangkah ke 2011.sapa rasa kejap je masa berlalu angkat tangan!huhu.anyways ingat tak entri roda impian i tahun lepas?ala yg azam panjang berjela tuh hihi.haaa ni nak habaq mai dari senarai azam2 saya utk 2010 tuh , hanya dua je yg achieve, alhamdulillah.jom
kita layan vt ini~

1. _e_ti_g _ _eg_a_t = carry fwd 2011 jom amiin ramai2 amiiiiiiin:)

2. _ _ a_n 4_h la_ _u_ _e = carry fwd

3. s_a_ _ my _ _n _u_ _ _ _ _ss = suami yg berjaya buat so tak aci

4. saving at least rm15k = syukur ada pun yg achieve mueheehe

5. _ _ed _ _f _o _t _ _ast 4_ _ _ = haha ni kena carry fwd tp kalau berjaya yg no 1 yg no 5 ni blh abaikan lol

6. c_ _ti_ _e _tu_y = tak jadi, takyah carry fwd hihi

7. swimming lessons = alhamdulillah,enroll bln 6 pastu dah nak terer dah tetibe dah ramadhan.lps raya sibuk offshore(alasan) tu ini tak smpt sambung.takpe sambung 2011 hihi.silap2 kena start balik kat tmpt cetek hua3

oklah tahun ni taknak buat azam la.azam yg terultimate masih yg no 1 kat atas nuh.saya sebenarnya ada buat blog khas utk itu sbb saya rasa terlalu privasi nak cerita pengalaman ke arah azam itu.even family pun tak tau.tp blog tu sama je mcm blog ni berabuk mcm hape.awal2 je update pastu tak terupdate2 aduyai..

oklah ni bahagian pertama entri tahun baru 2011.nanti sambung lagi.saja testing pakai blogpress ni πŸ˜‰



(sbnrnye nak testing letak gambar)

thanks hubby sbb hadiahkan ini masa besday ke-18 haritu.senang sikit nak apdet blog (read:dah susah dah nak bg alasan takleh apdet blog)…

ok dah2 esok2 i cerita sorotan(pergh) 2010 i pula ye inshaallah

daa

Location:Jalan Ayer Panas,Kuala Lumpur,Malaysia

its never too late

my first online purchase (stuff.flight tix doesn’t count;P)..

DSC00417

this is part of baby steps towards one of my 2010 resolution as posted here…alhamdulillah..still ‘in progress’

wish me luck!:)