Category Archives: Road to Ashgabat

Ashgabat 2014/2015 – Down Memory Lane

Ok as most of you know, we visited Ashgabat during year end holidays. So much fun. Kami memang plan 2 minggu cuti akhir tahun (xmas – new yr) tapi asalnya taktau nak pergi mana. So what I did was I gave my husband proposal of places to go. Ada 4 ke 5 option tak silap. Very high level schedule lah. Nak tengok budget. Maka salah satu option itu dipilih dan alhamdulillah MEMANG TERBAIKKKK.

Basically itinerary trip kami berpandukan ini;

3 malam di Ashbagat
3 malam di Abu Dhabi
3 malam di Dubai
3 malam di Ashgabat

Continue reading

hello ashgabat!

alhamdulillah we have safely arrived in ashgabat, turkmenistan last saturday…

20130220-234841.jpg
‘aaqil behaved very well the whole journey kl-bangkok-ashgabat.the first flight (10pm friday 15th) he was so happy n excited.didnt sleep at all.ummi walid yg pancit ;p

20130220-234742.jpg
we had a few hrs stay at one of the transit hotel in bangkok.ok la boleh tdo 2 jam then bgn freshen up and head back to the airport to catch our 2nd flight at 5am

it was a 7hr flite.’aaqil slept aaaaalllll the way.ummi&walid took turn pegang dia tidur.turkmen airline sgt tahpape bg infant seat tp xde bassinet urghhh.anyways after the 6th hour, he woke up and ya allah good mood sgt.terus ummi pun happy lupa sakit pinggang bontot semua hahhaa

sampai2 it was 7degc outside.cakap kuar asap haha.setel2 w imigresen then off to our apartment.sampai rumah kul 11++ am…

alhamdulillah

kargo selamat sampai

alhamdulillah, barang2 yang total beratnya lebih 300kg telah selamat sampai di rumah kami di sana…

20130115-133956.jpg

mula2 memang risau sebab kawan2 suami ada problem kat kastam.sangkut sebab byk sangat bwk makanan.bukan ada rules ke hapa cuma pegawai kastam sana mintak duit suap mencecah usd1000!!kalau tak, barang tak lepas.sudahnya member suami ni taknak bayar dan barang dipulang balik msia.huhu…

jadi bila turn kami memang agak berdebar lah.kalau kena caj semahal tu, harga setin sardin pon boleh jadik rm30.mau nangis2 time makan nanti feeling2 mkn harga mknn kat hotel…

ni gambar barang2 yg dikargokan, subalipack datang umah kami 27dec hari tu.5 jam gak aa nak setelkan 16kotak(kalau xsilap) kesemuanya…

20130115-134826.jpg

20130115-134901.jpg

satu cerita gak nak unpack nanti.suami kata dia dah buat sikit.thanks dear ❤

p/s : tarikh fly nya belum ada lg.penat dah jwb soalan cepumas ni.semua tak sabar i pergi ke? T.T